رشد 22 درصدی صادرات خرما/ قیمت 18 هزارتومانی خرما در بازار کذب است/ خرید توافقی مانع ازبین رفتن محصولات کشاورزان در انبارها شد

ساخت وبلاگ
رشد 22 <a href=درصدی صادرات خرما/ قیمت 18 هزارتومانی خرما در بازار کذب است/ خرید توافقی مانع ازبین رفتن محصولات کشاورزان در انبارها شد" class="mauto block" />

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: خرید توافقی به نفع کشاورزان است چرا که محصولشان در انبار از بین نمی رود. قیمت خرما در بازار 7تا 8 هزار تومان در بالاترین قیمت است و این محصول در طول تاریخ قیمت 18 هزار تومانی را به خود ندیده است.

محمد علی طهماسبی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص تولید خرمای کشور اظهار کرد: خرما را امسال از طریق خرید توافقی یا حمایتی از کشاورزان با مبلغ 5 هزار و 500 تومان خریداری کردیم که در کارتن های 8 و 8/5 کیلویی به بازار عرضه می شود.

وی با اشاره به سقف خرید توافقی خاطر نشان کرد: خرید توافقی سقف ندارد و تا زمانی که بازار به تعادل برسد ما خرید توافقی را انجام خواهیم داد.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به منظور جلوگیری از ضایع شدن حق تولید کننده توسط دلالان دراین مواقع وزارتخانه وارد عمل می شود و با نرخ توافقی محصول تولیدی را خریداری می کند.

طهماسبی افزود: خرید تضمینی هر سال برابر قانون اعلام می شود اما امسال خرمای مضافتی به دلیل مازاد بودن دچار مشکل انباشت شد بر همین اساس دولت برای جلوگیری از متضرر شدن تولیدکنندگان وارد عمل شده و کیلویی 5هزار و 500 تومان آن را خریداری می کند.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با صادرات خرما تصریح کرد: تا آخر دی ماه امسال 171هزار و 267 تن صادرات داشتیم که به نسبت سال گذشته که این میزان 139هزار و 346تن بود 22 درصد رشد صادرات داشتیم.

طهماسبی در پاسخ به متضرر شدن تولید کنندگان خرما از خرید توافقی و افزایش قیمت خرما تا مرز 18 هزار تومان در بازار عنوان کرد: خرما هیچ وقت تا کیلویی 18 هزار تومان در بازار خرید و فروش نشده و من این مسئله را تکذیب می کنم.

وی ادامه داد: خرید توافقی به نفع کشاورزان است چرا که محصولشان در انبار از بین نمی رود.

طهماسبی گفت: قیمت خرما در بازار 7تا 8 هزار تومان در بالاترین قیمت است و این محصول در طول تاریخ قیمت 18 هزار تومانی را به خود ندیده است.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تشریح کرد: ما باید بهره وری را هم در نظر بگیریم، ممکن است یک کشاورز 158 تن برداشت کند، یکی 20 تن و یکی هم 30 تن برداشت کند اما میانگین برداشت در ایران 5 تن است.

وی خاطرنشان کرد: حاشیه سود تولیدکننده زمانی است که بتواند از یک هکتار بیشتر برداشت کند که یکی از کشاورزان نمونه ما تا 32 تن برداشت داشت و مطمئنا سود این تولید کننده از بقیه بیشتر است.

خبرگزاري كار ايران ايلنا. اخبار ايران و جهان در تمام زمينه‌ه...
ما را در سایت خبرگزاري كار ايران ايلنا. اخبار ايران و جهان در تمام زمينه‌ه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا محمدی ilna بازدید : 208 تاريخ : جمعه 20 بهمن 1396 ساعت: 13:05